• Auktoriserat företag / Trygg betalning
Snabba installationer / Alltid 30 % Rot-avdrag

Nibe bergvärmepump F1345-24 kW

  • 165 699 kr

NIBE F1345 är en kraftfull och flexibel bergvärmepump som finns i effektstorlekarna 24, 30, 40 och 60 kW. Upp till nio NIBE F1345 kan ingå i ett och samma syste

Installation är endast tillgängligt i Stockholm!
Artikelnummer: 6247716
Leverantör: Nibe

NIBE F1345 är en kraftfull och flexibel bergvärmepump som finns i effektstorlekarna 24, 30, 40 och 60 kW. Upp till nio NIBE F1345 kan ingå i ett och samma system för att täcka ett effektbehov på max 540 kW.

NIBE F1345 har en hög årsvärmefaktor och med mindre än 5 ton CO2-ekvivalent köldmediemängd per kylmodul har NIBE F1345 inget krav på årlig besiktning. Två stora kompressorer gör NIBE F1345 perfekt för fastigheter med större uppvärmningsbehov. Kompressorerna kopplas in och ur automatiskt för en bättre effektreglering, längre driftintervall, mindre slitage och större driftsäkerhet.

Tack vare smart teknik ger produkten dig kontroll över energiförbrukningen och blir en viktig del av din uppkopplade vardag. Med ett effektivt styrsystem regleras inomhusklimatet automatiskt för hög komfort, samtidigt som du gör naturen en tjänst.


KRAFTFULLT OCH FLEXIBELT SYSTEM
Upp till nio F1345 kan ingå i ett och samma system, effektbehov på upp till 540 kW.

DRIFTSÄKER
Dubbla kompressorer ger bättre effektreglering, längre driftintervall, mindre slitage och större driftsäkerhet. Inget krav på årlig besiktning.

DISTANSSTYRNING
Smart teknik med användarvänlig styrning för en optimerad distanskontroll.


Teknisk data

Höjd (mm) 1800

Bredd (mm) 600

Djup (mm) 620

Nettovikt (kg) 320

Köldmediemängd, CO₂ ekvivalent (ton) 2x3,55

Köldmediemängd, R407C (kg) 2x2

Systemets effektivitetsklass rumsuppvärmning, 55 °C A++

Produktens effektivitetsklass rumsuppvärmning, 55 °C A++


Utökade funktioner:

NIBE Smart Price Adaption

Med Smart Price Adaption (SPA)* följer värmepumpen priserna på den nordiska elhandelsbörsen NordpoolSpot och kan sänka den rörliga elkostnaden på din elräkning med 5–10%. Då jobbar värmepumpen som mest när elen kostar som minst och tvärtom. För att aktivera funktionen behöver du vara uppkopplad till myUplink och ha ett rörligt elavtal per timme. Värmepumpen får information om det kommande dygnets elpriser och planerar sedan driften dels efter priset, dels efter ditt förväntade värme- och varmvattenbehov. *Kräver ett rörligt elhandelsavtal per timme

Frikyla

Med ett tillbehör för frikyla kan du utvinna nära nog gratis kyla från berggrunden och sprida den i villan via en fläktkonvektor på vägg eller i tak. På så vis kan du få ett behagligt inomhusklimat även vid höga utomhustemperaturer.

Aktiv kyla

Med ett tillbehör för aktiv kyla växlar värmepumpen från att producera värme till att producera kyla och sprida den via en fläktkonvektor på vägg eller i tak. Den lämpar sig särskilt bra när du vill kunna ställa in temperaturen exakt, till exempel i en mat- eller vinkällare eller i ett sovrum.

Konstantfartsstyrda kompressorer

Värmepumpen har två kompressorer vilket gör att den kan arbeta effektivt med att producera värme och varmvatten samtidigt. Båda kompressorerna är konstantfartsstyrda.

NIBE Uplink med F-serien

Med NIBE Uplink och internet får du en snabb överblick och aktuell status på värmen och värmepumpen i din fastighet. Du får ett överskådligt och bra underlag där du kan följa och styra värmen och varmvattenkomforten. Vid en eventuell driftstörning får du dessutom ett larm direkt i mejlen, vilket ger möjlighet till snabba motåtgärder. Med NIBE Uplink kan du styra komforten i din fastighet – var du vill och när du vill.

Användarvänlig

Värmepumpen har färgdisplay, intuitivt gränssnitt och inbyggd smarthet. Det har aldrig varit enklare att använda en värmepump. Med appen NIBE Uplink blir den en del av det smarta hemmet och en enklare vardag.