• Auktoriserat företag / Trygg betalning
Snabba installationer / Alltid 30 % Rot-avdrag

Nibe bergvärmepump F1355-28

  • 200 124 kr

NIBE F1355 är en intelligent och kraftfull inverterstyrd bergvärmepump. NIBE F1355 hjälper dig att inte använda mer energi än du behöver då värmepumpen alltid h

Installation är endast tillgängligt i Stockholm!
Artikelnummer: 6249270
Leverantör: Nibe

NIBE F1355 är en intelligent och kraftfull inverterstyrd bergvärmepump. NIBE F1355 hjälper dig att inte använda mer energi än du behöver då värmepumpen alltid har rätt prestanda och anpassar sig automatiskt efter fastighetens effektbehov året om. Med lång erfarenhet av effektreglerande bergvärmepumpar och ett av marknadens bredaste sortiment är NIBE en ledande aktör inom inverterteknik.

NIBE F1355 har en hög årsvärmefaktor och ett driftintervall på 4–28 kW (F1355-28) resp 6–43 kW (F1355-43). Med mindre än 5 ton CO2-ekvivalent köldmediemängd per kylmodul har NIBE F1355 inget krav på årlig besiktning. Två kompressorer ger en väl anpassad effektreglering och hög driftsäkerhet, vilket gör NIBE F1355 perfekt för fastigheter med större uppvärmningsbehov.

Tack vare smart teknik ger produkten dig kontroll över energiförbrukningen och blir en viktig del av din uppkopplade vardag. Med ett effektivt styrsystem regleras inomhusklimatet automatiskt för hög komfort, samtidigt som du gör naturen en tjänst.


TOPPRESTERANDE
Ny inverterstyrd bergvärmepump med effektområdena 4-28 kW och 6-43 kW, för låg driftskostnad och hög årsvärmefaktor.

DRIFTSÄKER
Dubbla kompressorer och inverterteknik ger bättre effektreglering, längre driftintervall, mindre slitage och större driftsäkerhet.

DISTANSSTYRNING
Smart teknik med användarvänlig styrning för en bättre distanskontroll.


Teknisk data

Höjd (mm) 1800

Bredd (mm) 600

Djup (mm) 620

Nettovikt (kg) 335

Köldmediemängd, CO₂ ekvivalent (ton) 3,90 / 3,55

Köldmediemängd, R407C (kg) 2,2/2,0

Systemets effektivitetsklass rumsuppvärmning, 55 °C A+++

Produktens effektivitetsklass rumsuppvärmning, 55 °C A+++


Utökade funktioner:

NIBE Smart Price Adaption

Med Smart Price Adaption (SPA)* följer värmepumpen priserna på den nordiska elhandelsbörsen NordpoolSpot och kan sänka den rörliga elkostnaden på din elräkning med 5–10%. Då jobbar värmepumpen som mest när elen kostar som minst och tvärtom. För att aktivera funktionen behöver du vara uppkopplad till myUplink och ha ett rörligt elavtal per timme. Värmepumpen får information om det kommande dygnets elpriser och planerar sedan driften dels efter priset, dels efter ditt förväntade värme- och varmvattenbehov. *Kräver ett rörligt elhandelsavtal per timme

Frikyla

Med ett tillbehör för frikyla kan du utvinna nära nog gratis kyla från berggrunden och sprida den i villan via en fläktkonvektor på vägg eller i tak. På så vis kan du få ett behagligt inomhusklimat även vid höga utomhustemperaturer.

Aktiv kyla

Med ett tillbehör för aktiv kyla växlar värmepumpen från att producera värme till att producera kyla och sprida den via en fläktkonvektor på vägg eller i tak. Den lämpar sig särskilt bra när du vill kunna ställa in temperaturen exakt, till exempel i en mat- eller vinkällare eller i ett sovrum.

Inverterstyrd kompressor

Värmepumpen har två kompressorer vilket gör att den kan arbeta effektivt med att producera värme och varmvatten samtidigt; en inverterstyrd och en konstantfartsstyrd. Detta ger optimerad besparing då värmepumpen automatiskt anpassar sig efter fastighetens effektbehov året om.

NIBE Uplink med F-serien

Med NIBE Uplink och internet får du en snabb överblick och aktuell status på värmen och värmepumpen i din fastighet. Du får ett överskådligt och bra underlag där du kan följa och styra värmen och varmvattenkomforten. Vid en eventuell driftstörning får du dessutom ett larm direkt i mejlen, vilket ger möjlighet till snabba motåtgärder. Med NIBE Uplink kan du styra komforten i din fastighet – var du vill och när du vill.

Användarvänlig

Värmepumpen har färgdisplay, intuitivt gränssnitt och inbyggd smarthet. Det har aldrig varit enklare att använda en värmepump. Med appen NIBE Uplink blir den en del av det smarta hemmet och en enklare vardag.