• Auktoriserat företag / Trygg betalning
Snabba installationer / Alltid 30 % Rot-avdrag

Nibe bergvärmepump S1255-6 rostfri

 • 119 187 kr

NIBE S1255-6 är en intelligent inverterstyrd bergvärmepump med integrerad varmvattenberedare i koppar som standard, men beroende på vattenkvaliteten finns även

Installation är endast tillgängligt i Stockholm!
Artikelnummer: 6249300
Leverantör: Nibe

NIBE S1255-6 är en intelligent inverterstyrd bergvärmepump med integrerad varmvattenberedare i koppar som standard, men beroende på vattenkvaliteten finns även rostfritt eller emalj som alternativ. NIBE S1255-6 ger optimerad besparing eftersom värmepumpen anpassar sig automatiskt efter hemmets värmebehov. Med lång erfarenhet av effektreglerande bergvärmepumpar och ett av marknadens bredaste sortiment är NIBE en ledande aktör inom inverterteknik.

NIBE S1255 har en optimerad årsvärmefaktor vilket ger en låg driftskostnad. Värmepumpen finns i tre olika effektstorlekar:
1,5-6 kW
3-12 kW
4-16 kW
 

NIBE S-serien med inbyggd wifi-uppkoppling och möjlighet till trådlösa tillbehör blir en naturlig del av ditt uppkopplade hem. Den smarta tekniken justerar inomhusklimatet automatiskt och ger dig fullständig kontroll över systemet från din smartphone eller surfplatta. Hög komfort och låg energiförbrukning – samtidigt som du gör naturen en tjänst.

OPTIMERAD BEHOVSANPASSNING
Tre effektstorlekar och ledande inverterteknik föroptimerad behovsanpassning.

TOPPRESTERANDE
Hög årsvärmefaktor och låg driftskostnad.

HÖG KOMFORT
Användarvänlig touchscreen, trådlösa tillbehör och integrerad trådlös uppkoppling med energibesparande smart teknik för hög komfort.


Teknisk data Nibe S1255-6

 • Vikt 220 kg
 • Höjd (mm) 1800
 • Bredd (mm) 600
 • Djup (mm) 620
 • Nettovikt (kg) 220
 • SCOPEN14825 kallt klimat, 35 °C / 55 °C5,5 / 4,1
 • SCOPEN14825 medelklimat, 35 °C / 55 °C5,2 / 4,0
 • Effektdata enligt EN 14511 nominellt 0/35 – MärkeffektkW3,15
 • Effektdata enligt EN 14511 nominellt 0/35 – COPEN14511 4,72
 • Ljudeffektnivå (LWA ) enligt EN 12102 vid 0/35 dB(A)36 – 43
 • Märkspänning 400 V 3N ~ 50 Hz
 • Integrerad varmvattenberedare 180 l
 • Köldmediemängd, CO₂ ekvivalent (ton) 2,06
 • Effektivitetsklass varmvatten/laddningsprofil 3)A/XL
 • Systemets effektivitetsklass rumsuppvärmning, 55 °C A+++
 • Produktens effektivitetsklass rumsuppvärmning, 55 °CA+++


Utökade funktioner

Värmepumpen kan med hjälp av Nibes stora tillbehörssortiment erbjuda en mängd olika funktioner för uppvärmning, kyla, ventilation och solelsproduktion. Klicka på fliken ”Tillbehör” ovan för att läsa mer om de olika tillbehören som erbjuds.

NIBE Smart Price Adaption

Med Smart Price Adaption (SPA)* följer värmepumpen priserna på den nordiska elhandelsbörsen NordpoolSpot och kan sänka den rörliga elkostnaden på din elräkning med 5–10%. Då jobbar värmepumpen som mest när elen kostar som minst och tvärtom. För att aktivera funktionen behöver du vara uppkopplad till myUplink och ha ett rörligt elavtal per timme. Värmepumpen får information om det kommande dygnets elpriser och planerar sedan driften dels efter priset, dels efter ditt förväntade värme- och varmvattenbehov. *Kräver ett rörligt elhandelsavtal per timme

Väderprognosstyrning

Genom att vara uppkopplad till myUplink kan S-seriens värmepumpar på förhand ta in data kring väderprognosen, anpassa energiproduktionen efter det och se till att du får ett behagligt inomhusklimat. Det är särskilt bra vid snabba väderförändringar eftersom den kan hantera temperaturväxlingarna ännu effektivare. På så vis blir det jämnare värme och effektivare drift än om du själv höjer och sänker temperaturen.

Frikyla

Med ett tillbehör för frikyla kan du utvinna nära nog gratis kyla från berggrunden och sprida den i villan via en fläktkonvektor på vägg eller i tak. På så vis kan du få ett behagligt inomhusklimat även vid höga utomhustemperaturer.

Aktiv kyla

Med ett tillbehör för aktiv kyla växlar värmepumpen från att producera värme till att producera kyla och sprida den via en fläktkonvektor på vägg eller i tak. Den lämpar sig särskilt bra när du vill kunna ställa in temperaturen exakt, till exempel i en mat- eller vinkällare eller i ett sovrum.

Integrerad varmvattenberedare

Inbyggd i värmepumpen finns en varmvattenberedare som är isolerad med miljövänlig cellplast för låga värmeförluster.

Inverterstyrd kompressor

Värmepumpen har en inverterstyrd kompressor som ger optimerad besparing då värmepumpen automatiskt anpassar sig efter hemmets effektbehov året om.

Smarta hem

Med de trådlösa smarta hem-tillbehören kan du anpassa inomhusklimatet och energiförbrukningen efter dina behov ännu enklare och ännu mer precist. Sensorerna kommunicerar med värmepumpen som automatiskt justerar klimatet för att optimera komforten och med låg energiförbrukning. Du kan också ändra inställningarna manuellt efter behov. Till exempel kan du sitta i soffan och ha koll på värmen i sovrummet, CO2-halten i vardagsrummet och luftfuktigheten i källaren.

WiFi/myUplink med S-serien

Med hjälp av Internet och appen myUplink får du snabbt överblick över värmepumpens status och status för uppvärmningen i ditt hem. Denna smidiga lösning gör att du enkelt kan följa och styra värme- och varmvattenproduktionen. Om systemet påverkas av driftstörningar meddelas du snabbt med en pushnotis och via e-post. Med myUplink kan du använda de smarta tjänsterna Väderprognosstyrning för jämnare värme och drift samt Smart Price Adaption* i syfte att minska energikostnaden mer. Du kan ta emot löpande uppdateringar av mjukvara automatiskt för bästa drift och de senaste funktionerna. Wifi-anslutningen ger också möjlighet att koppla ihop värmepumpen med ditt redan smarta hem.

Användarvänlig

Värmepumpen har touchscreen med färgdisplay, intuitivt gränssnitt och inbyggd smarthet. Det har aldrig varit enklare att använda en värmepump. Med appen myUplink blir den en del av det smarta hemmet och en enklare vardag. Röststyrning med Google Home är bara ett exempel. Designen är skandinaviskt stilren och dörren öppnas med ett enkelt tryck.