• Auktoriserat företag / Trygg betalning
Snabba installationer / Alltid 30 % Rot-avdrag

Blandare

Badhemma.se monterar alla möjliga blandare som tex badkarsblandare, duschblandare, köksblandare och tvättställsblandare. Välj en från tex Mora, FM Mattson, Tapwell. En blandare kan vara väggmonterad, inbyggd, låg eller hög. Alla ovannämnda utföranden faller under kategorin blandare. Monterat & Klart med ROT-avdrag till fast pris.

Med vår populära tjänst Monterat & Klart får du en komplett och trygg installation inklusive valfri blandare nedan till ett fast pris. Badhemma är ett auktoriserat våtrumsföretag och medlemmar i BKR. Vårat ledord är snabbt smidigt och enkelt!

Vad är en bottenventil?

Idag är det väldigt vanligt med en så kallad pop-up som bottenventil. Denna ventil gör att du med ett enkelt tryck kan välja om vattnet ska rinna undan eller vara kvar i tvättstället.

Val av dusch- eller badkarsblandare?

En badkarsblandare är en blandare anpassad för ditt badkar och finns i olika utföranden med långa och korta badkarspipar. En duschblandare har oftast ingen pip och är därför anpassad att ha i en dusch. På många dusch- och badkarsblandare kan du montera en så kallad takdusch.

Cc-mått, vad är det?

Cc-mått är måttet mellan kopplingsanslutningarna på dusch- eller badkarsblandare. De finns i utförandena 40cc, 150cc och 160cc. Standardmåttet i Sverige är vanligtvis 160cc.


 Vad ingår i Monterat & Klart?
 • Montering av vald tjänst.
 • Bortforsling av emballage och gammal produkt*.
 • Montering enligt bruksanvisning.
 • Priserna gäller endast om ROT-avdraget medges.

 • Kontroll och test av inköpt produkt.
 • Vatten och el måste finnas framdraget.
 • Produkten på bilden ingår. 
 • Efter din beställning kontaktar vi dig för ett installationsdatum.

OBS! Tjänsten är endast tillgänglig i Stockholm!
Priserna gäller endast om ROT-avdraget medges!


*köpvillkor

Köksblandare, tvättställsblandare, duschblandare och badkarsblandare är alla olika typer av blandare som används i olika delar av hemmet. Var och en av dem har sina egna unika egenskaper och funktioner.

 1. Köksblandare: En köksblandare är avsedd att användas i köket och är utformad för att tillhandahålla både varmt och kallt vatten för matlagning, diskning. Köksblandare finns i olika stilar och utföranden för att passa olika köksinredningar och behov. Vissa köksblandare kan ha extra funktioner, som en utdragbar slang eller en handsfree-funktion för att underlätta arbetet i köket.

 2. Tvättställsblandare: En tvättställsblandare också känd som handfatkran är specifikt utformad för att användas vid tvättstället eller handfatet i badrummet. Tvättställsblandare är vanligtvis mindre och kompaktare än Köksblandare och kan vara enkel eller dubbelreglage. De kan också vara utrustade med olika typer av munstycken för att skapa olika vattenstrålar, som stråle eller dusch.

 3. Duschblandare: En duschblandare används vanligtvis i duschen för att reglera vattenflödet och temperaturen. En duschblandare är vanligtvis monterad på vägg. Duschblandaren brukar placeras 110–120 cm från golv. Det finns många olika stilar, färger och utföranden när du ska välja en ny duschblandare. Dom flesta duschblandare är standard med termostatreglering för att säkerställa en konstant och behaglig vattentemperatur.

 4. Badkarsblandare: En badkarsblandare används vanligtvis i badkaret för att reglera vattenflödet och temperaturen. Badkarsblandare oftas monterade på väggen men kan också vara monterade på kanten av ett badkar. Badkarsblandare finns i olika stilar, färger och utföranden. Dom flesta badkarsblandare är tillverkade med termostatreglering för att säkerställa en konstant och behaglig vattentemperatur.

När du väljer en blandare är det viktigt att tänka på faktorer som stil, funktionalitet, kvalitet och hållbarhet. Du kan välja mellan olika material som rostfritt stål, krom, mässing eller andra finishar som passar din önskade estetik och budget. Det är också viktigt att se till att blandaren är kompatibel med din nuvarande VVS-installation och att den installeras korrekt av en professionell VVS-installatör för att undvika läckage eller andra problem.

Sammanfattningsvis är köksblandare, tvättställsblandare, duschblandare och badkarsblandare olika typer av blandare som används i olika delar av hemmet. Genom att välja en blandare som uppfyller dina behov och harmoniserar med din inredning kan du skapa en funktionell och stilfull atmosfär i ditt kök och i ditt badrum.