• Auktoriserat företag / Trygg betalning
Snabba installationer / Alltid 30 % Rot-avdrag

Badkarsblandare

Med vår populära tjänst Monterat & Klart får du en komplett och trygg installation inklusive valfri badkarsblandare nedan till ett fast pris. Badhemma är ett auktoriserat våtrumsföretag och medlemmar i BKR. Vårat ledord är snabbt smidigt och enkelt!

 Vad ingår i Monterat & Klart?
  • Montering av vald tjänst.
  • Bortforsling av emballage och gammal produkt*.
  • Montering enligt bruksanvisning.
  • Priserna gäller endast om ROT-avdraget medges.

  • Kontroll och test av inköpt produkt.
  • Vatten och el måste finnas framdraget.
  • Produkten på bilden ingår. 
  • Efter din beställning kontaktar vi dig för ett installationsdatum.

OBS! Tjänsten är endast tillgänglig i Stockholm!
*köpvillkor

En badkarsblandare är en viktig komponent i badrummet som används för att reglera både vattenflödet och temperaturen när du fyller badkaret. Den är vanligtvis placerad vid kanten av badkaret och består av flera delar som samverkar för att ge en bekväm och avkopplande badupplevelse.

En vanlig typ av badkarsblandare är en dubbelreglageblandare. Den har två separata reglage eller vred, vanligtvis ett för kallvatten och ett för varmt vatten. Genom att vrida reglagen i olika riktningar kan du blanda vatten från båda kranarna för att få den önskade temperaturen. Många dubbelreglageblandare har också en separat omkastare som styr om vattnet ska komma ut genom kranen eller via en handdusch.

Det finns också enkelreglageblandare som kombinerar vattenflöde och temperaturkontroll i ett enda reglage eller vred. Genom att vrida på reglaget kan du justera både vattenflödet och temperaturen på samma gång.

Modernt designade badkarsblandare kan ha extra funktioner och teknologier för att förbättra användarupplevelsen. Till exempel kan de ha termostatreglering, vilket gör det möjligt att ställa in och behålla en konstant vattentemperatur utan att behöva justera blandaren kontinuerligt. Det kan också finnas inbyggda säkerhetsfunktioner som förhindrar att vattnet blir för varmt och minskar risken för skållning.

Materialvalet för badkarsblandare kan variera, men vanligtvis är de tillverkade av mässing eller rostfritt stål för att vara hållbara och motstå korrosion. Designalternativen är många och det finns olika ytföredlingar, inklusive krom, borstat nickel eller mässing, för att passa olika badrumsinredningar och stilar.

Installation av en badkarsblandare kan kräva hjälp av en professionell VVS-installatör för att ansluta den till vattenledningarna och säkerställa korrekt funktion. Det är också viktigt att regelbundet underhålla blandaren genom att rengöra den från kalkavlagringar och se till att alla delar är i gott skick.

Sammanfattningsvis är en badkarsblandare en viktig del av badrummet som ger möjlighet att reglera vattenflödet och temperaturen när du fyller badkaret. Genom att välja rätt typ av blandare och ta hand om den på rätt sätt kan du skapa en avkopplande och bekväm badupplevelse.