• Auktoriserat företag / Trygg betalning
Snabba installationer / Alltid 30 % Rot-avdrag

Duschblandare

Med vår populära tjänst Monterat & Klart får du en komplett och trygg installation inklusive valfri duschblandare nedan till ett fast pris. Badhemma är ett auktoriserat våtrumsföretag och medlemmar i BKR. Vårat ledord är snabbt smidigt och enkelt!

 Vad ingår i Monterat & Klart?
  • Montering av vald tjänst.
  • Bortforsling av emballage och gammal produkt*.
  • Montering enligt bruksanvisning.
  • Priserna gäller endast om ROT-avdraget medges.

  • Kontroll och test av inköpt produkt.
  • Vatten och el måste finnas framdraget.
  • Produkten på bilden ingår. 
  • Efter din beställning kontaktar vi dig för ett installationsdatum.

OBS! Tjänsten är endast tillgänglig i Stockholm!
*köpvillkor

En duschblandare är en central komponent i badrummet som används för att reglera både vattenflödet och temperaturen när du duschar. Den är vanligtvis monterad på väggen i duschkabinen eller över badkaret och består av flera delar som samverkar för att ge en bekväm och anpassningsbar duschupplevelse.

En vanlig typ av duschblandare är en enkelreglageblandare. Den har en enda spak eller vred som du kan vrida åt höger eller vänster för att justera temperaturen och upp och ner för att reglera vattenflödet. Med en enkelrörelse kan du enkelt anpassa vattnets temperatur och styrka för att uppnå den önskade duschupplevelsen.

Det finns också duschblandare med dubbla reglage eller vred, liknande badkarsblandare. Dessa ger dig möjlighet att justera både kallt och varmt vatten separat för att uppnå den perfekta blandningen.

Modernt designade duschblandare kan vara utrustade med extra funktioner och teknologier för att förbättra användarupplevelsen. Till exempel kan de ha termostatreglering, vilket gör att du kan ställa in och behålla en konstant vattentemperatur under hela duschen. Det finns också blandare med inbyggda säkerhetsfunktioner som begränsar temperaturutsvängningar och skyddar mot skållning.

Materialvalet för duschblandare kan variera, men vanligtvis är de tillverkade av mässing eller rostfritt stål för att vara hållbara och motstå korrosion. Det finns också olika designalternativ och ytföredlingar, som krom, borstat nickel eller mattsvart, för att passa olika badrumsinredningar och stilar.

Installation av en duschblandare kan kräva hjälp av en professionell VVS-installatör för att säkerställa korrekt anslutning till vattenledningarna och en optimal funktion. Det är också viktigt att regelbundet underhålla blandaren genom att rengöra den från kalkavlagringar och se till att alla delar är i gott skick.

Sammanfattningsvis är en duschblandare en viktig del av badrummet som ger möjlighet att reglera vattenflödet och temperaturen under duschen. Genom att välja rätt typ av blandare och ta hand om den på rätt sätt kan du skapa en bekväm och anpassningsbar duschupplevelse som passar dina behov och preferenser.