• Auktoriserat företag / Trygg betalning
Snabba installationer / Alltid 30 % Rot-avdrag

Köksblandare

Med vår populära tjänst Monterat & Klart får du en komplett och trygg installation inklusive valfri köksblandare nedan till ett fast pris. Badhemma är ett auktoriserat våtrumsföretag och medlemmar i BKR. Vårat ledord är snabbt smidigt och enkelt!

 Vad ingår i Monterat & Klart?
  • Montering av vald tjänst.
  • Bortforsling av emballage och gammal produkt*.
  • Montering enligt bruksanvisning.
  • Priserna gäller endast om ROT-avdraget medges.

  • Kontroll och test av inköpt produkt.
  • Vatten och el måste finnas framdraget.
  • Produkten på bilden ingår. 
  • Efter din beställning kontaktar vi dig för ett installationsdatum.

OBS! Tjänsten är endast tillgänglig i Stockholm!
*köpvillkor

En köksblandare är en central och användbar komponent i köket som används för att reglera vattenflödet och temperaturen vid diskbänken. Den är installerad ovanför diskhon och har flera olika delar som samverkar för att ge en smidig och effektiv användning.

Det finns olika typer av köksblandare att välja mellan, men den vanligaste typen är en enhandsblandare. En enhandsblandare har en enda spak eller vred som du kan vrida åt höger eller vänster för att justera temperaturen och upp och ner för att reglera vattenflödet. Denna design gör det enkelt att använda och är mycket populär i moderna kök.

Utöver den grundläggande funktionen att blanda vatten kan köksblandare ha flera praktiska funktioner och extra tillbehör. Till exempel kan vissa blandare vara utrustade med en utdragbar slang som gör det enkelt att nå alla delar av diskhon och underlättar diskning och rengöring. Andra blandare kan ha inbyggda vattenfilter för att förbättra vattenkvaliteten genom att reducera föroreningar och oönskade smaker.

Materialvalet för köksblandare är viktigt både ur en estetisk och funktionell synvinkel. Blandare kan tillverkas av mässing, rostfritt stål eller olika typer av plastmaterial. Mässing och rostfritt stål är vanliga val eftersom de är hållbara, korrosionsbeständiga och lätta att rengöra. Utseendet kan också variera med olika ytföredlingar, som krom, borstat nickel eller mattsvart, vilket gör att du kan välja en blandare som passar din köksstil och inredning.

Installation av en köksblandare kräver normalt en professionell VVS-installatör för att ansluta den till vattenledningarna och avloppet. Det är också viktigt att regelbundet underhålla blandaren genom att rengöra den från kalkavlagringar och se till att eventuella packningar och tätningar är i gott skick för att undvika läckage och vattenskador.

Slutligen är en köksblandare en oumbärlig komponent i köket som ger möjlighet att reglera vattenflödet och temperaturen vid diskbänken. Genom att välja rätt typ av blandare och ta hand om den på rätt sätt kan du säkerställa att den fungerar smidigt och tillför både funktionalitet och stil till ditt kök.