• Auktoriserat företag / Trygg betalning
Snabba installationer / Alltid 30 % Rot-avdrag

Tvättställsblandare

Med vår populära tjänst Monterat & Klart får du en komplett och trygg installation inklusive valfri tvättställsblandare nedan till ett fast pris. Badhemma är ett auktoriserat våtrumsföretag och medlemmar i BKR. Vårat ledord är snabbt smidigt och enkelt!

 Vad ingår i Monterat & Klart?
  • Montering av vald tjänst.
  • Bortforsling av emballage och gammal produkt*.
  • Montering enligt bruksanvisning.
  • Priserna gäller endast om ROT-avdraget medges.

  • Kontroll och test av inköpt produkt.
  • Vatten och el måste finnas framdraget.
  • Produkten på bilden ingår. 
  • Efter din beställning kontaktar vi dig för ett installationsdatum.

OBS! Tjänsten är endast tillgänglig i Stockholm!
*köpvillkor

En tvättställsblandare är en viktig komponent i badrummet som används för att reglera både vattenflödet och temperaturen när du tvättar händerna, ansiktet eller borstar tänderna vid handfatet. Den är vanligtvis placerad ovanför tvättstället och består av flera olika delar som samverkar för att ge en smidig och bekväm användning.

Den vanligaste typen av tvättställsblandare är enkelreglageblandaren. Den har en enda spak eller vred som du kan vrida åt höger eller vänster för att justera temperaturen, och framåt eller bakåt för att reglera vattenflödet. Denna enkla design gör det enkelt att använda och är vanligt förekommande i både privata hem och offentliga badrum.

En modern tvättställsblandare kan vara utrustad med olika funktioner och teknologier för att förbättra användarupplevelsen. Till exempel kan den ha en inbyggd temperaturbegränsning för att förhindra att vattnet blir för varmt och förhindra risk för skållning, vilket är särskilt viktigt om det finns barn i hushållet. Vissa blandare kan också ha sensorer som känner av när du placerar händerna under kranen och automatiskt startar vattenflödet, vilket minskar behovet av att använda reglaget eller vredet.

Materialvalet för tvättställsblandare kan variera beroende på stil och kvalitet. Vanligtvis är de tillverkade av mässing eller rostfritt stål för att vara hållbara och korrosionsbeständiga. Det finns också ett brett utbud av designalternativ att välja mellan, inklusive olika ytföredlingar som krom, borstat nickel eller mässing för att passa olika badrumsinredningar.

För att installera en tvättställsblandare krävs normalt en professionell VVS-installatör för att ansluta den till rörledningarna och säkerställa att den fungerar korrekt. Det är också viktigt att regelbundet underhålla blandaren genom att rengöra den från kalkavlagringar och se till att alla delar är i gott skick.

Sammanfattningsvis är en tvättställsblandare en oumbärlig komponent i badrummet som ger möjlighet att reglera både vattenflödet och temperaturen vid handfatet. Genom att välja rätt typ av blandare och ta hand om den på rätt sätt kan du säkerställa att den fungerar smidigt och tillför både funktionalitet och stil till ditt badrum.