• Auktoriserat företag / Trygg betalning
Snabba installationer / Alltid 30 % Rot-avdrag

CTC EcoVent i360F + CTC EcoAir 610M Luft/vattenvärmepump

 • 149 481 kr

Ett snyggt smart och snålt koncept för hus med frånluftsvärme.Innedel CTC EcoVent i360FCTC EcoVent i360F är en inomhusmodul med värmepumpsstyrning och integrera

Installation är endast tillgängligt i Stockholm!
Artikelnummer: 6251389 + 6244528
Leverantör: CTC

Ett snyggt smart och snålt koncept för hus med frånluftsvärme.

Innedel CTC EcoVent i360F

CTC EcoVent i360F är en inomhusmodul med värmepumpsstyrning och integrerad ventilation som i kombination med en luft/vattenvärmepump ger en betydligt energieffektivare, smartare och tystare anläggning. CTC EcoVent i360F är en utveckling av CTC EcoVent i 350F som har fått ny design och en mycket hög finish! Den nya designen gör att var du än väljer att placera din nya inomhusmodul så blir den en snygg del av din inredning.

Med kompressorn på utsidan av huset får du ett betydligt tystare inneklimat. Eftersom vi använder uteluften för att både värma huset och varmvattnet får du dessutom en bättre värmeekonomi. Smart eller hur? För högsta energibesparing installeras CTC EcoVent i360F med en av Sveriges mest sålda luft/vattenvärmepumpar CTC EcoAir 406. Med denna kombinationen sparar du upp till 30% mer än vad du hade gjort med en traditionell frånluftsvärmepump.

CTC EcoVent i360F ventilerar bostaden, producerar värme och varmvatten och ser till att du alltid får ett perfekt inomhusklimat. Ventilationsluften i alla våtutrymmen sugs ut med hjälp av den inbyggda fläkten och bildar ett svagt undertryck som gör att luften i övriga rum ventileras bort via husets olika våtutrymmen. Ventilationskanalerna är optimerade för att passa de flesta förekommande ventilationsanslutningar vid utbyte av en frånluftsvärmepump.

CTC EcoVent i360F har utrustats med den senaste tekniken och med samma högeffektiva varmvattenberedning som bergvärmepumparna CTC GSi och producerar över 300 liter varmvatten. Produktens styrautomatik har fått en ny integrerad display, där du enkelt når alla funktioner precis som i din smartphone. Pekskärmen i färg har tydliga symboler med text i valbart språk som gör det enkelt att justera värme och varmvatten eller att hämta en mängd information om driften. Dessutom kan du enkelt spegla displayen i din surfplatta, mobil m.m.

CTC EcoVent i360F har numera internetuppkoppling som standard, så att du enkelt kan styra din produkt på distans. Den är även förberedd för anslutning mot Alexa, Google Home m.m. CTC EcoVent i360F är dessutom Smart Grid förberedd, finns möjligheten att koppla upp produkten mot elbörsen och låta värmepumpen jobba som mest när elpriset är som lägst.


 • Ny snygg design
 •  Smart touch-skärm med uppdaterat gränssnitt
 •  Internetuppkoppling som standard
 •  Optimal lösning vid utbyte av frånluftsvärmepump
 •  Producerar över 300 liter varmvatten
 •  Snål: sparar upp till 30% mer än en traditionell frånluftsvärmepump


Utedel CTC EcoAir 610M

CTC EcoAir 600M, en serie varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar med en effekt på 2,5-22 kW som automatiskt anpassar sig till husets effektbehov under året. Modeller finns i 610M, 614M, 622M. CTC EcoAir 600M är en serie högeffektiva varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar som anpassar sig automatiskt till villans, fastighetens eller den mindre industrifastighetens effektbehov under året. Vid stort effektbehov ökar effekten och vid lägre varvar kompressorn ner och effekten minskar. Tack vare detta får du alltid maximal besparing.

CTC EcoAir 600M är optimerad för att på bästa sätt ta tillvara på den miljövänliga energin som finns i luften. Den överför luftens energi till värme och varmvatten och kräver inga borrhål eller slingor i marken. CTC EcoAir 600M har automatisk avfrostning som ger mer värme, mer effekt och ökad livslängd. CTC EcoAir 600M är självklart utrustad med kondensvattentråg med inbyggd värmare som standard. CTC EcoAir 600M bör alltid installeras med någon av våra inomhus- eller styrmoduler för bästa effekt. Vi rekommenderar CTC EcoZenith i360 för styrning och varmvatten. För att göra det enkelt att justera värme och varmvatten har alla våra inomhusmoduler pekskärm i färg. Inomhusmodulen CTC EcoZenith i360 har utrustats med en högeffektiv varmvattenberedning som producerar över 300 liter varmvatten. Har du extra stort varmvattenbehov kan du koppla CTC EcoAir 622M mot allt-i-ett-tanken CTC EcoZenith i555 Pro. Den har en varmvattenkapacitet på mer än 600 liter.

Vill du koppla CTC EcoAir 600M till din befintliga anläggning kompletterar du med styrmodulen CTC EcoLogic. Ett unikt styrsystem som övervakar och styr CTC’s värmepumpar, spetsvärme, bufferttank, pool, frikyla etc i upp till fyra olika värmesystem. Om energibehovet är extra stort kan upp till tio värmepumpar samköras.

 • Bästa Energiklassen A+++
 •  Ger värme ner till -22 °C och producerar upp till 65 °C vatten
 •  Varvtalsstyrd kompressor
 •  Ger upp till 80 % lägre värmekostnader
 •  Kondensvattentråg med inbyggd värmare
 •  Extremt låg ljudnivå
 •  Högsta årsverkningsgrad: 4,9 i SCOP


Teknisk data

Modell innedelCTC EcoVent i360F
Effekt11,9 kW
Anslutningsspänning400 - 400 V
Anslutning tillopp/returÖvrigt
Vattenvolym panna225 l
Vattenvolym tappvarmvatten1,7 l
3-fas utförandeJa
Antal värmeelement1
Bredd596 mm
Djup673 mm
Energieffektivitet vattenuppvärmning (Nwh)97 %
Energieffektivitetsklass rumsuppvärmningA+++
Energieffektivitetsklass vattenuppvärmningA
Frekvens50 Hz
Höjd2223 mm
Kapslingsklass (IP)Övrigt
Max. reglertemperatur100 °C
Max. tryck tappvarmvatten10 bar
Max. tryck värme2,5 bar
Med anslutning för expansionskärlJa
Med automatisk avluftningJa
Med cirkulationspumpJa
Med dag/natt funktionJa
Med expansionskärlJa
Med manometerJa
Med påfyllnings- och avtappningssventilJa
Med tappvarmvattenberedningJa
Med tappvarmvattenprioriteringJa
Med termometerJa
Med överfyllnadsskyddJa
Modell/UtförandeGolvstående
ModulerandeNej
TappvattenanslutningÖvrigt
Vattenvolym expansionskärl14 l
Food Contact MaterialNej
REACHNej
Modell utedel CTC EcoAir 610M
Typ av köldmediumR407c
Lämplig för pooluppvärmningJa
Anslutning och styrning med flera system möjligJa
Anslutningsspänning400 V
Bredd1245 mm
Djup545 mm
Energieffektivitetsklass rumsuppvärmningA++
Extern styrning nödvändigJa
Förfyllt köldmedium2,2 kg
Höjd1080 mm
Inbyggd mjukstartJa
Kapslingsklass (IP)IPX4
Kaskadkoppling möjligJa
Ljudnivå (vid drift) från/till53 - 60 dB(A)
Luftvolym från/till0 - 3129 m³/h
Max. arbetstryck värmebärarkrets2,5 bar
Med poolregleringNej
Modulerande kompressorJa
Pumptyp (systempump)Energisparande
Påfyllningsvolym köldmedium2,2 kg
Säkring (trög)10 A
Typ av regleringVäderstyrd kontrollering
Utvändig dimension anslutning värmebärarkrets28 mm
Vikt174 kg