Moms visas:

Köp- och leveransvillkor

 

Priser

Moms ingår i priset med f.n. 25%.

Företaget

Företaget B Badhemma kan nämns i text och på hemsidan, avtal osv som badhemma.se, vi eller badhemma

 

Betalningsalternativ

- Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Klarna AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av B Badhemma AB överlåtna till Klarna AB. Vid frågor ang fakturor så hänvisas ni till Klarnas kundtjänst på tel.08-120 120 10

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med upp till 5 % per månad.

Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Vid frågor ang förfallna fakturor så hänvisas ni till Klarnas kundtjänst på tel.08-120 120 10

 

- Delbetalning

Genom vårt samarbete med Klarna AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

- Kort

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU.

Vi använder PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade.

Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet. 

 

Leveranstid

Leveranstiden anges på hemsidan under respektive produkt. Obs! De angivna leveranstiderna är baserade på ett snitt. Enstaka produkter kan ha längre leveranstid än vad som anges i kundvagnen. Har du beställt hemkörning av din produkt så kan du förvänta dig ytterligare ca 1-3 dagars leveranstid efter att varan slutbetalats. Hemleverans sker efter att varans fulla värde erlagts. Om varan finns i lager kan du räkna med ca 3-6 dagars leveranstid till närmaste postombud. Gäller normalt alla produktkategorier. Obs! Enstaka undantag kan förekomma. Vi meddelar er ifall leveranstiden skulle vara längre än angivet på hemsidan. 

OBS! Under sommar- och julperioden så kan det vara personalbrist. Under dessa perioder kan det förekomma avvikelser från den angivna leveranstiden. 

 

Leveranssätt

Vi skickar beställningar som postpaket/brev/bussgods eller med din specificerade leverantör. Leverans sker dagtid - kvällskörning är en tilläggstjänst. Priset på kvällskörning skiljer sig beroende på omfång och vikt. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. Obs! Alla leveranser sker med enkelbemannad bil - d.v.s bärhjälp/montering/bortforsling av emballage ingår EJ. Detta är tilläggstjänster som man vid ordertillfället måste upplysa oss om. Mottagande kund har undersökningsplikt - man måste syna godset så att det inte är skadat. Anmäl skadat gods omedelbart till chaufför/speditör. 

 

Frakt fritt över 995 kr*

Vid mottagande av varorna ska de inspekteras noggrant innan leveransen kvitteras. Om det finns synliga skador på varan eller på emballage skall detta noteras på fraktsedeln innan du kvitterar den. Fraktbolaget ställer ej av gods utan kvittens av kund eller för kundens räkning ansvarig mottagare. Detta innebär att du ansvarar för att det finns någon som kan ta emot och kvittera godset när leveransen utförs. Obs! Alla leveranser sker med enkelbemannad bil - d.v.s bärhjälp/montering/bortforsling av emballage ingår EJ. Detta är tilläggstjänster som man vid ordertillfället måste upplysa oss om. Mottagande kund har undersökningsplikt - man måste syna godset så att det inte är skadat. Anmäl skadat gods omedelbart till chaufför/speditör. 

*Fri frakt över 995 kr

*Kostnaden för frakt eller hemleverans. Vissa undantag där fraktkostnaden avtalas i efterhand finns, se avsnitt nedan gällande "Leverans till öar".

*Leverans till öar

Vid leverans till öar som saknar broförbindelse avtalas leverans särskilt för pris, leveranstid och leveranssätt. Kund får där se till att leveransen blir mottagen och sedan själv ombesörja vidare transport till ö. Badhemma.se förbehåller sig rätten att vid dessa tillfällen debitera kunden extra kostnader som uppkommer vid avlastning och detta faktureras i efterhand. Det är viktigt att du som kund planerar mottagandet av varorna i förväg. Till Gotland sker ordinarie biltransport enligt de fraktvillkor som gäller för produkten.

 

Ändring av er leveransadress

När varan har lämnat lagret går det inte att ändra leveransadressen. Därför är det extra viktigt att innan order genomförs och godkänns, se till att leveransadressen är helt korrekt. Om skada har uppstått så får du inte använda produkten utan du ska omgående kontakta vår kundservice på kundtjanst@badhemma.se. Det är också viktigt att du sparar emballaget så att skadan skall kunna besiktigas vid handläggning av skadeärendet. 

 

Garantier och service

Vi säljer alla produkter med två (2) års reklamationsrätt.

 

Reklamation och returrätt

Det är alltid garanti på de produkter du köper. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten och ev returavdrag för produkten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Innan retur så måste du ha ett godkännande från oss på Badhemma. Returavdrag från 195 kr till 795 kr beroende på vad ni ska returnera. Ex på kostnader för returer. Ett badkar har ett returavdrag på 795 kr och en blandare har en returkostnad på 195 kr + eventuell fraktkostnad som du so  kund står för.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du, om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss om det gäller en vara.

Återbetalningsskyldighet: Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna för frakten när du sänder tillbaka varan till oss samt att ett returavdrag kan komma att justeras innan pengarna batalas ut till er.

 

Transportskador

Vid synlig transportskada på ditt gods måste det anmälas till chauffören och skall noteras på fraktsedeln innan hen åker. Anmälan godtas inte i efterhand. Vid kvittens övergår ansvaret för godset till mottagaren.

Vid Skada:

- Dokumentera hela godset/paketet, emballaget och skadan med foton.

- Anmäl till transportören erhåll ärendenummer och meddela att notering finns på fraktsedel om transportskada.

- Anmäl skada till Badhemma, uppge ditt ordernummer, transportörens ärendenummer, skicka sedan bilder till oss, du får sedan ett ärendenummer från oss.

- Det skadade godset tillhör transportören och ska förvaras hos er i avvaktan på utredning.

 

Dold transportskada

Skall anmälas inom 7 dagar och INNAN gods förflyttas från mottagaradressen. Skadeanmälan efter flyttat gods eller 7 dagar godtas inte.

Vid skada:

- Dokumentera hela godset/paketet, emballaget och skadan med foton.

- Anmäl till vår kundtjänst på kundtjanst@badhemma.se som sedan anmäler vi skadan till transportören.

- Du erhåller ett ärendenummer av oss.

- Det skadade godset tillhör transportören och skall förvaras hos er i avvaktan på utredning. 

 

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar om du handlat via hemsidan badhemma.se. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, gäller ingen ångerfrist. Ångerrätt av tex. sanitära artiklar som toalettstolar, badkar, toalettsitsar och liknande gäller ej ångerfrist. Har varan eller förpackning av varan minskat i värde som en följd av hantering eller användning förbehåller sig Badhemma.se att göra värdeavdrag för detta enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler innehåller dock ett antal bestämmelser som begränsar rätten att utnyttja ångerrätten. Enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler 4 § gäller inte ångerrätt om avtalet avser: "En vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal." Från det att du mottagit dina fraktsedlar har du 14 dagar på dig att skicka tillbaka varan. Om du ej använt dina fraktsedlar inom 14 dagar kommer vi att stänga ert returärende och returrätten hävs.

 

Du har inte ångerrätt om tex:

-om en produkt måste tillverkas på beställning,

-tjänsten påbörjats/varan börjat tillverkats,

-priset är beroende av finansmarknadens svängningar, till exempel en aktie,

-varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas,

-förseglingen brutits på produkten eller använts. Du som kund står för returfrakt vid åberopande av ångerrätten. 

När du utnyttjat din ångerrätt:

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

 

Avbeställning

För att avbeställa en order ber vi dig kontakta vår kundtjänst. Du kan avbeställa din vara fram till det att den lämnat lagret. Därefter räknas det som en retur och kostnad tillkommer.

 

Montering

Badhemma.se bistår ej med montering av produkter om ej annat avtalats. Det är ert ansvar att produkter monteras på ett fackmannamässigt sätt och enligt gällande monteringsanvisningar. Badhemma friskriver sig allt ansvar för skador som uppkommit genom att produkten är felmonterad av kund eller dyligt. Alla krav på ersättning från kund till följd av detta ersätters ej.

 

Behandling av personuppgifter

Badhemma behandlar dina personuppgifter, såsom kontaktuppgifter och betal- och orderinformation bl.a. för att kunna hantera din beställning/ditt köp. Du kan läsa mer om vår behandling av dina personuppgifter i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn hittar du på www.badhemma.se/info/integritetspolicy/

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

Information på hemsidan

Vi har gjort allt för att undvika fel på hemsidan. Men kan det förekomma fel och ofullständig information i texter, bilder, grafik och annat material. I sådana fall och i den utsträckning som lagen tillåter, kan vi inte hållas ansvariga för skador som uppstår därav, såtillvida sådan skada inte är ett resultat av grov vårdslöshet eller avsiktlig försummelse från vår sida. Det är vår avsikt att korrekt återge de varor som finns till försäljning på denna hemsida. Det går dock inte att garantera att färgerna i denna hemsida exakt återger varornas verkliga färger. Dessa avvikelser kan bero på din dators färg- och bildinställningar och därför kan vi inte garantera att färgerna är exakt samma som på din datorskärm.

 

Reservation för eventuella skrivfel, tryckfel och prisjusteringar.

 

 

*Villkor Monterat & Klart

Monterat & Klart tjänsten erbjuder dig som kund montering och installation av dina nyinköpta varor till ett fast pris exkl material. Eventuella kostnader som kan tillkomma debiteras med 455 kr/tim inkl moms samt inkl Rot. Alla montagepriser är beräknat på 30 % rot-avdrag. Om det vid Skatteverkets kontroll visar sig att Ni inte har rätt till skattereduktion förbehåller vi oss rätten att omedelbart tilläggsfakturera återstående del av arbetskostnaden. Transportkostnad på 300 kr debiteras utöver montagekostnaden som avser drivmedel, parkeringsavgifter och biltullar. Fakturering sker i sammarbete med Fortnox finans.

 

I övrigt gäller följande:

  • I rummet/utrymmet ska det finnas fungerande vattenavstängning.
  • Kostnad för eventuell ombyggnation av väggar och tak och dragning av vattenledningsrör tillkommer.
  • Anslutning till kopparrör eller Pex rör.
  • Elinstallationer ingår ej tillkommande kostnad.
  • Åtgärder av fuktskador och andra skador/brister ingår ej.
  • att ROT-avdrag medges
  • att det finns fungerande vattenavstängning i rummet där installationen ska göras eller i närliggande utrymme. Om inte tas en avgift ut på 650 kr inkl moms ex Rot.
  • att det inte krävs ombyggnad av väggar och tak
  • att vattenledningsrör, avloppsrör eller annat befintligt material inte behöver dras om, bytas eller kapas – att inga oförutsedda arbeten krävs
  • Sitter det en produkt där ny produkt ska installeras kan det tillkomma extra debitering. T ex om det sitter duschväggar där nya duschväggar ska installeras så tillkommer det kostnad på att demontera dom gamla duschväggarna. Gäller alla produkter som ska demonteras.

Observera att elinstallation inte ingår i Monterat & Klart pris.

 

Blandare

Köks- eller tvättställsblandare som ska bytas ut ska vara av ”etthålstyp”. Vattenavstängning skall finnas i det utrymme blandare ska monteras. Avstånd från koppling till underkant blandare får max vara 30 cm. Underskåp ska vara tömda. Vid eventuell rördragning tillkommer kostnad per timme samt material.

Dusch- eller badkarsblandare ska ha standardmått på c/c 40 mm vid synligt rördragning. Cc mått som är 150 mm eller 160 mm gäller vid dold/synlig rördragning. Blandaren monteras på befintligt blandarfäste. Vattenavstängning skall finnas i det utrymme blandare ska monteras. Vid eventuell rördragning tillkommer kostnad per timme samt material. Blandarfäste ingår ej.

 

WC-stol

Vattenavstängning ska finnas i det utrymmet WC-stolen ska monteras. Avståndet från WC-stol till befintlig vattenkoppling bör max vara 25 cm. Golvavloppet bör ha minst 8 cm fritt från centrum på golvavloppet till rör eller vägg. Mått från färdigt golv till överkant av WC-avloppet bör inte understiga 4 cm. Underlaget där WC-stolen ska monteras ska vara plant. Befintlig WC-stol som är av golvstående modell, där ska avloppsrörets diameter vara minst 110 mm. Befintlig WC-stol som är av vägghängd modell, där ska avloppsrörets minst vara 110 mm. Alla golvstående WC-stolar limmas med transparent våtrumssilikon. Eventuella skruvhål från befintlig WC-stol fylls med transparent våtrumssilikon. Vid eventuell omdragning av rör tillkommer kostnad per timme samt material. Bortforsling ingår av 1 st Wc. 

 

Badkar

Vattenledningarna ska vara framdragna. Golv måste ha tillräcklig bärighet för badkarets tyngd. Bortforsling av eventuellt gammalt badkar sker av kunden. Inbyggnad av badkar ingår inte. Vid eventuell rördragning tillkommer kostnad per timme samt material. Bortforsling av befintligt badkar ansvarar beställaren för. Material kan tillkomma utöver montagetkostnaden.

 

Bubbelbadkar

El till Bubbelbadkar skall finnas färdigt innan montering och vara tillräckligt säkrat för ändamålet, enligt gällande föreskrifter. Golv måste ha tillräcklig bärighet för badkarets tyngd. Vattentillförsel till bubbelbadkaret ska vara framdraget. Avstånd från blandare på badkar till befintligt vatten får vara max 1 meter. Bortforsling av befintligt badkar ansvarar beställaren för. Vid eventuell rördragning tillkommer kostnad per timme samt material. Bortforsling av befintligt bubbelbadkar ansvarar beställaren för. Material kan tillkomma utöver montagetkostnaden.

 

Möbler/Skåp

Möblerna skall vara färdigmonterade, gäller ej om produkten är inköpt hos oss. Väggarna måste vara väl kottlade för att kunna montera möbler på vägg. Det är kundens ansvar att meddela om det inte är av rekommendation att sätta vägghängda produkter på vägg. Nedmontering av befintliga möbler ingår. Kostnad för eventuella elarbete och montering av möbler kan tillkomma. Bortforsling av befintligt möbler ingår i montaget. Material kan tillkomma utöver montagetkostnaden.


Duschvägg

Väggen måste vara rak väl kottlade bakom vägg. Det är kundens ansvar att meddela om det inte är av rekommendation att sätta vägghängda produkter på vägg. Vid utanpåliggande rör tillkommer kostnad för håltagning samt rörgenomföringar per hål om 50 kr. Bortforsling av befintliga duchväggar ansvarar beställaren för. Material kan tillkomma utöver montagetkostnaden.

 

Disk/tvättmaskin

Vattenledningarna samt el ska vara framdragna i anslutning så att inget av verken el eller vatten behövs dras om. Bortforsling av befintlig disk/tvättmaskin ansvarar beställaren för. Material kan tillkomma utöver montagetkostnaden.

 

Varmvattenberedare 

Vattenledningarna samt el ska vara framdragna i anslutning så att inget av verken el eller vatten behövs dras om. Bortforsling av befintlig varmvattenberedare ingår i priset. Material kan tillkomma utöver montagetkostnaden.

 

Vattenutkastare

Gäller vid byte av befintlig vattenutkastare. Vid eventuell rördragning tillkommer kostnad per timme samt material. Bortforsling av befintlig vattenutkastare ingår i tjänsten. Vid eventuell rördragning tillkommer kostnad per timme samt materialmontagetkostnaden.

 

 

Reservation för eventuella skrivfel, tryckfel och prisjusteringar.

Produkter

Handla

Information

Moms visas: