• Auktoriserat företag / Trygg betalning
Snabba installationer / Alltid 30 % Rot-avdrag

Bosch Compress 7000 CS AWi 5 kW + Elpanna (med glasfront) 7000 AWM 5-9 kW

  • 112 149 kr

Utedel Bosch Compress 7000 CS AWi 5 kWMed Compress 7000 AWi sätter Bosch en ny standard för luft/vatten-värmepumpar. Både för hur de ska konstrueras och vilka b

Installation är endast tillgängligt i Stockholm!
Artikelnummer: 6251347 + 6203778
Leverantör: Bosch

Utedel Bosch Compress 7000 CS AWi 5 kW

Med Compress 7000 AWi sätter Bosch en ny standard för luft/vatten-värmepumpar. Både för hur de ska konstrueras och vilka besparingsvärden de ska nå. Det här är marknadens modernaste luft/vattenvärmepump, omkonstruerad i grunden för att uppnå fördelar i både energieffektivitet, driftssäkerhet, användarvänlighet och förenklade service- och installationsinsatser. Bosch luft/vatten-värmepump är omkonstruerad från grunden med dagens allra energieffektivaste komponenter och smart elektronik. Verkningsgraden sätter därmed nytt rekord. Den kanske enskilt viktigaste nya komponenten är en varvtalsstyrd kompressor, som anpassar effekten till uppvärmningsbehovet för stunden. Därmed undviker man dåligt energiutnyttjande särskilt vår och höst. Bosch Compress 7000 AWi är utvecklad specifikt för uppvärmning i nordiskt klimat och fungerar väl även när ute temperaturen går den ned mot -20°. Grundkonstruktionen är anpassad för isbildning och snödrivor.

Med en värmekälla utanför ditt hus är ljudnivån naturligtvis extremt viktig. Stommen i Compress 7000 AWi är därför gjord av cellplast, som effektivt dämpar både vibrationer och buller. Resultatet är en radikalt sänkt ljudnivå som du kan sänka ytterligare med ”Silent mode”-funktionen nattetid. Med den varvtalsstyrda kompressorn får du jämn värme utan att behöva en ackumulatortank. En varvtalsstyrd cirkulationspump transporterar värmen ut i systemet utan att knäppningar uppstår i rörsystemet.

Den effektiva utomhusenheten kombineras med en inomhusenhet som sköter styrning och varmvattenhanteringen. Med hög effektivitet och smart styrning producerar de tillsammans ända upp till 260 liter brukstempererat varmvatten. Compress 7000 AWi kan t.ex. samverka med andra värmekällor, men även användas för att värma poolen eller producera komfortkyla. Kan dessutom kopplas upp mot internet för fjärrstyrning.

  • Varvtalsstyrd kompressor ger unikt hög effektivitet med förbättrad drift särskilt under vår och höst.
  • Modern konstruktion och strömsnåla komponenter ökar besparingen
  • En av marknadens lägsta ljudnivåer i normal drift. Kan ytterligare reduceras med -3 dB ”Silent mode” t.ex. nattetid.
  • Kan enkelt kopplas ihop med andra värmekällor t.ex. ved-/pelletspannor, solvärmepaneler mm.
  • Inbyggd internetuppkoppling för fjärr- och mobilstyrning
  • Användarvänlig och med minimalt service- och underhållsbehov


Teknisk data

ModellBosch CS 7000 iAW 5 kW
Förfyllt köldmedium
1,7 kg
Bredd
930 mm
Höjd
1370 mm
Djup
440 mm
Vikt
106 kg
Max. temperatur tappvarmvatten
65 °C
Kapslingsklass (IP)
IPX4
Max värmeeffekt 7/35
5 kW
Max värmeeffekt -7/35
5 kW
Värmeeffekt (7/35) - 40%
2,03 kW
COP vid (7/35) - 40%
4,57
COP vid (-7/35) -100%
2,89
Elektrisk inkoppling
230V, 1-fas
Anslutningseffekt/Avsäkring
2,3 kW/10 A
Max ljudtryck
61 dB(A)
Max ljudtryck i tyst drift
55 dB(A)


OBS! Samtliga anläggningar inom Compress 7000i AW/ Compress 7400i AW måste kompletteras med yttre cirkulationspump till värmesystemet samt backventil, ventilrör, påfyllnadsventil, värmekabel.


Innedel Bosch AWM 5-9 kW

Bosch luft/vattenvärmepumpar har olika inomhusenheter beroende på vilket behov du har. Golvstående enhet med välisolerad A-klassad tank elpatron för tillskott vid sträng kyla (under -20°), gör den till en komplett uppvärmningslösning året runt. De olika inomhusenheterna kompletterar anläggningen funktionsmässigt för att på bästa sätt passa ditt hus. En IP-modul gör att din värmeanlägg ning kan vara uppkopplad och nås från internet. Därmed kan du övervaka funktionen på distans från en app i din telefon. I den kan du även fjärrstyra värmepumpen, t.ex. sänka temperaturen när du rest bort och höja den inför hemkomst – eller sätta på extra varmvatten till kvällens bubbelbad. 

Mycket varmvatten, även för solpaneler. Med den högeffektiva slingtanken i golvmodellerna får du hela 280 liter 40-gradigt vatten till huset. I modellprogrammet finns även slingtankar för inkoppling mot solpaneler. Tid/tariff-styrning IP-modulen tillåter även en intelligent driftsstyr ning. Värmepumpen kan över internet bevaka förändringar av pristarifferna på den nordiska elbörsen. Driften, både vad gäller värme- och  varmvattenproduktion, anpassas för att utnyttja prisvariationerna och minskar därmed  kostnaderna både på förbrukning och på pris. 

IP-modulen tillåter även en intelligent driftsstyrning. Värmepumpen kan över internet bevaka förändringar av pristarifferna på den nordiska elbörsen. Driften, både vad gäller värme- och  varmvattenproduktion, anpassas för att utnyttja prisvariationerna och minskar därmed  kostnaderna både på förbrukning och på pris.

Bosch AWM måste kompletteras med yttre cirkulationspump till värmesystemet samt backventil, ventilrör, påfyllnadsventil, värmekabel vid en installation. 

  • IP-modul ingår i leverans.
  • rumstermostat ingår i leverans.


Teknisk data

ModellBosch AWM 5-9 kW
Produkt
Elpanna
Dimension
G25
Mått (bredd×djup×höjd)
600x645x1800mm
Tryck/Flöde/Temp
max 3bar
Effekt/Eldata
3x400V 16A
Varmvattenkapacitet (1*)
rostfri beredare 180 l
Färg
vit
Ytbehandling
lackerad
Elektrisk inkoppling
400V, 3-fas
Avsäkring
16 A
Effektsteg elpatron
2/4/6/9
Vikt135 kg
Material
stål


1) 40° (bruksvarmt) vid 12l/min.
2) Man kan begränsa elpatronen i driftläge "med kompressor" och i driftläge "utan kompressor", detta för optimal BBR-anpassning.