• Auktoriserat företag / Trygg betalning
Snabba installationer / Alltid 30 % Rot-avdrag

Bosch luft/vattenvärmeluftpump CS 7000 iAW 9 kW

  • 67 932 kr

Med Compress 7000 AWi sätter Bosch en ny standard för luft/vatten-värmepumpar. Både för hur de ska konstrueras och vilka besparingsvärden de ska nå. Det här är

Installation är endast tillgängligt i Stockholm!
Artikelnummer: 6251349
Leverantör: Bosch

Med Compress 7000 AWi sätter Bosch en ny standard för luft/vatten-värmepumpar. Både för hur de ska konstrueras och vilka besparingsvärden de ska nå. Det här är marknadens modernaste luft/vattenvärmepump, omkonstruerad i grunden för att uppnå fördelar i både energieffektivitet, driftssäkerhet, användarvänlighet och förenklade service- och installationsinsatser. Bosch luft/vatten-värmepump är omkonstruerad från grunden med dagens allra energieffektivaste komponenter och smart elektronik. Verkningsgraden sätter därmed nytt rekord. Den kanske enskilt viktigaste nya komponenten är en varvtalsstyrd kompressor, som anpassar effekten till uppvärmningsbehovet för stunden. Därmed undviker man dåligt energiutnyttjande särskilt vår och höst. Bosch Compress 7000 AWi är utvecklad specifikt för uppvärmning i nordiskt klimat och fungerar väl även när ute temperaturen går den ned mot -20°. Grundkonstruktionen är anpassad för isbildning och snödrivor.

Med en värmekälla utanför ditt hus är ljudnivån naturligtvis extremt viktig. Stommen i Compress 7000 AWi är därför gjord av cellplast, som effektivt dämpar både vibrationer och buller. Resultatet är en radikalt sänkt ljudnivå som du kan sänka ytterligare med ”Silent mode”-funktionen nattetid. Med den varvtalsstyrda kompressorn får du jämn värme utan att behöva en ackumulatortank. En varvtalsstyrd cirkulationspump transporterar värmen ut i systemet utan att knäppningar uppstår i rörsystemet.

Den effektiva utomhusenheten kombineras med en inomhusenhet som sköter styrning och varmvattenhanteringen. Med hög effektivitet och smart styrning producerar de tillsammans ända upp till 260 liter brukstempererat varmvatten. Compress 7000 AWi kan t.ex. samverka med andra värmekällor, men även användas för att värma poolen eller producera komfortkyla. Kan dessutom kopplas upp mot internet för fjärrstyrning.

  • Varvtalsstyrd kompressor ger unikt hög effektivitet med förbättrad drift särskilt under vår och höst.
  • Modern konstruktion och strömsnåla komponenter ökar besparingen
  • En av marknadens lägsta ljudnivåer i normal drift. Kan ytterligare reduceras med -3 dB ”Silent mode” t.ex. nattetid.
  • Kan enkelt kopplas ihop med andra värmekällor t.ex. ved-/pelletspannor, solvärmepaneler mm.
  • Inbyggd internetuppkoppling för fjärr- och mobilstyrning
  • Användarvänlig och med minimalt service- och underhållsbehov


Teknisk data

ModellBosch CS 7000 iAW 9 kW
Förfyllt köldmedium
2.35 kg
Bredd
930 mm
Höjd
1370 mm
Djup
440 mm
Vikt
114 kg
Max. temperatur tappvarmvatten
65 °C
Kapslingsklass (IP)
IPX4
Max värmeeffekt 7/35
9 kW
Max värmeeffekt -7/35
8 kW
Värmeeffekt (7/35) - 40%
3,13 kW
COP vid (7/35) - 40%
5,09
COP vid (-7/35) -100%
2,64
Elektrisk inkoppling
230V, 1-fas
Anslutningseffekt/Avsäkring
3,2 kW/16A
Max ljudtryck
64 dB(A)
Max ljudtryck i tyst drift
58 dB(A)


OBS! Samtliga anläggningar inom Compress 7000i AW/ Compress 7400i AW måste kompletteras med yttre cirkulationspump till värmesystemet samt backventil, ventilrör, påfyllnadsventil, värmekabel.