• Auktoriserat företag / Trygg betalning
Snabba installationer / Alltid 30 % Rot-avdrag

CTC CombiAir 6M Luft/vattenvärmepump

  • 47 430 kr

En serie varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar som anpassar sig till husets energibehov under året. För det perfekta inomhusklimatet kan de producera både kyla

Installation är endast tillgängligt i Stockholm!
Artikelnummer: 6251431
Leverantör: CTC

En serie varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar som anpassar sig till husets energibehov under året. För det perfekta inomhusklimatet kan de producera både kyla och värme.

CTC CombiAir är en ny serie effektiva varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar, speciellt framtagna för det nordiska klimatet. CTC CombiAir finns i tre storlekar, från 6 kW till 12 kW. CTC CombiAir är mycket enkla att installera. Värmepumparna utnyttjar utomhusluften som sin energikälla, därför behövs varken borrhål eller slingor i marken. Den varvtalsstyrda kompressorn anpassar sig till husets effektbehov under året. När det krävs mer värme eller varmvatten ökar värmepumpen effekten och när det behövs mindre går den ner på lägre varv. Tack vare detta får du alltid maximal besparing.

Värmepumpen är avsedd att anslutas till vattenburna värmesystem och kan både producera varmvatten och kyla. När det är som kallast (-20 °C) kan CTC CombiAir leverera en framledningstemperatur på hela 58 °C, vilket räcker till både värme och varmvatten. Under årets varma dagar levererar den välutvecklade kylfunktionen ett mycket behagligt inomhusklimat. CTC CombiAir har en automatisk kapacitetsreglering av fläkten. CTC CombiAir har dessutom en ”tyst-drift-funktion” som tillåter schemaläggning av när den behöver arbeta på en ännu lägre ljudnivå.

Beroende på hur ditt värmesystem ser ut så kan CTC CombiAir styras på olika sätt. Du styr värmepumpen antingen via inomhusmodulen CTC EcoZenith i360 eller styrmodulerna CTC EcoLogic L/M. CTC EcoLogic används i första hand om du vill komplettera en befintlig anläggning med CTC CombiAir. Dessa smarta styrmoduler övervakar och styr automatiskt CTC’s värmepumpar, spetsvärme, bufferttankar, sol, pool m.m.

Installerar du CTC CombiAir tillsammans med inomhusmodulen CTC EcoZenith i360 så får du en komplett värme-/kyl- och varmvattenanläggning. CTC EcoZenith i360 har inbyggd värmepumpsstyrning och en högeffektiv varmvattenberedning. CTC EcoZenith i360 har utrustats med samma högeffektiva teknik för varmvattenberedning som våra bergvärmepumpar. I kombination med en CTC värmepump producerar den över 300 liter varmvatten. Både CTC EcoZenith i360 och CTC EcoLogic L/M är utrustade med en integrerad touchdisplay, där du enkelt når alla funktioner och kan både swipa och scrolla, precis som i din smartphone. Dessutom kan du enkelt spegla displayen i din surfplatta, mobil m.m. Pekskärmen i färg har tydliga symboler med text i valbart språk som gör det enkelt att justera värme och varmvatten eller att hämta information om driften.

CTC EcoZenith i360 och CTC EcoLogic L/M har internetuppkoppling som standard så att du enkelt kan styra din värmepump på distans. För att passa i det smarta hemmet är produkten förberedd för anslutning mot Alexa, Google Home m.m. Den är dessutom Smartgrid-förberedd, vilket betyder att den är förberedd för framtidens elnät. Med hjälp av smarta tillbehör kan du enkelt komplettera med solvärme, låta en vattenmantlad kamin eller din befintliga panna bidra med värme eller ansluta en pool.

Med appen myUplink kan du övervaka och styra din anläggning direkt via mobiltelefonen. Du kan till exempel justera temperatur eller få larm vid eventuellt driftstopp. Appen laddas ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play.

  •  Varvtalsstyrda kompressorer
  •  Producerar både kyla och värme
  •  Intelligent inomhusmodul med 4,3 tums pekskärm, CTC EcoZenith i360
  •  Utvecklade för det nordiska klimatet
  •  Tre storlekar: 6, 8 och 12 kW
  •  Låg ljudnivå, med ”tyst-drift-funktion"

Teknisk data

EnhetsplaceringUtomhusplacering
Värmekapacitet vid 7/35°C (EN 14511)2,67 kW
COP vid 7/35°C (EN 14511)5,32
COPd vid Tj=+7°C6,91
Typ av regleringVäderstyrd kontrollering
Styrmetod/FörädlingsmetodRumsgivare
Extern styrning nödvändigJa
Lämplig för tappvarmvattenJa
Integrerad reglering för tappvarmvattenNej
Lämplig för aktiv kylningJa
Kyleffekt vid 35/18°C (EN 14511)1,03 - 7,03 kW
Kyleffekt vid 35/7°C (EN 14511)4,86 - 4,86 kW
Lämplig för pooluppvärmningJa
Med poolregleringNej
Reglering för styrning centralvärmepannaNej
Reglering för styrning av ackumulatortankNej
Modulerande kompressorJa
Typ av köldmediumR410a
Förfyllt köldmedium1,5 kg
Antal faser1
Frekvens50 Hz
Bredd993 mm
Höjd781 mm
Djup383 mm
Vikt66 kg
Ljudnivå enligt EN 12102 vid 0/35 °C50 dB
Lufttemperatur-20 - 43 °C
Luftvolym från/till1 - 2530 m³/h
Max. temperatur tappvarmvatten58 °C
Nominellt flöde värmebärarkrets0,09 l/s
Max. arbetstryck värmebärarkrets4,5 bar
Utvändig dimension anslutning värmebärarkrets33,7 mm
Kapslingsklass (IP)IP24
Kaskadkoppling möjligJa
Pumptyp (systempump)Energisparande
Typ av spänningspump (systempump)AC
Varvtalsreglerad pump (systempump)Extern
Typ av hastighetskontroll (systempump)Automatiskt styrd på dT
Anslutning och styrning med flera system möjligJa
Inbyggd mjukstartJa
Begränsning max. strömförbrukning16 A