• Auktoriserat företag / Trygg betalning
Snabba installationer / Alltid 30 % Rot-avdrag

CTC EcoZenith i255 Låg

  • 54 621 kr

Flexibel inomhusmodul i två höjder med inbyggd värmepumpsstyrning.CTC EcoZenith i255 är en uppdatering av CTC EcoZenith i250 och har fått en ny touchdisplay och

Installation är endast tillgängligt i Stockholm!
Artikelnummer: 6203858
Leverantör: CTC

Flexibel inomhusmodul i två höjder med inbyggd värmepumpsstyrning.

CTC EcoZenith i255 är en uppdatering av CTC EcoZenith i250 och har fått en ny touchdisplay och i det uppdaterade gränssnittet når du enkelt alla funktioner precis som i din smartphone. Dessutom kan du enkelt spegla displayen i din surfplatta, mobil m.m. Men viktigast av allt är att den har text i valbart språk och enkla symboler – du kan enkelt justera värme, varmvatten med mera och hämta en mängd information om driften. Inomhusmodulen får aldrig bli ett svagt kort – då spelar det ingen roll hur effektiv värmepumpen är. För CTC EcoZenith i255 har vi valt samma teknik som i bergvärmepumpen CTC EcoHeat. CTC EcoZenith i255 är byggd med en vattenbuffert som ger kompressorn bra arbetsvillkor oavsett värmesystem. På så sätt minimeras risken för knäppningar och andra oljud i ditt radiatorsystem. CTC EcoZenith i255 har många fördelar: Vad sägs om intelligent värmepumpsstyrning? Pekskärm i färg? Solanslutning? Bara för att ta några exempel.

Inomhusmodulens viktigaste funktion är att så snålt och så snabbt som möjligt producera mycket varmvatten. CTC EcoZenith i255 kommer inte att göra dig och din familj besvikna. CTC EcoZenith i255 installeras alltid med värmepumparna CTC EcoAir eller CTC EcoPart och levererar upp till 65 °C varmvatten. Tanken rymmer hela 223 liter. Du kan komplettera nu eller senare med andra energikällor. Två anslutningar finns färdiga att koppla på t.ex. solvärme, vattenmantlad kamin eller varför inte en pool? Komplettera med CTC EcoComfort tillsammans med CTC EcoPart, så får du frikyla på sommaren. Välj den höjd som passar, 1 654 eller 1 904 mm. Täckkåpa (som på bilden) är standard, men finns i fler höjder för en snyggare installation.

CTC EcoZenith i255 har också fått internetuppkoppling som standard så att du enkelt kan styra din värmepump på distans. För att passa i det smarta hemmet är CTC EcoZenith i255 också förberedd för anslutning mot Alexa, Google Home m.m. CTC EcoZenith i255 är dessutom Smartgrid-förberedd, vilket betyder att du enkelt kan koppla upp produkten mot den nordiska elbörsen och låta värmepumpen jobba som mest när elpriset är som lägst.


  •  Inbyggd värmepumpsstyrning
  •  Ny smart touch-skärm med uppdaterat gränssnitt
  •  Energibesparing upp till 80 % med en bergvärmepump
  •  Producerar upp till 65 °C varmvatten
  •  Shuntautomatik för jämn och skön värme
  •  Finns i 2 höjder
  •  All-inclusive


Teknisk data

Effekt15 kW
Anslutningsspänning400 - 400 V
Anslutning tillopp/returÖvrigt
Vattenvolym panna223 l
Vattenvolym tappvarmvatten5,7 l
3-fas utförandeJa
Antal värmeelement2
Bredd596 mm
Djup673 mm
Energieffektivitet vattenuppvärmning (Nwh)54 %
Energieffektivitetsklass rumsuppvärmningA++
Energieffektivitetsklass vattenuppvärmningB
Frekvens50 Hz
Höjd1904 mm
Kapslingsklass (IP)Övrigt
Max. reglertemperatur110 °C
Max. tryck tappvarmvatten10 bar
Max. tryck värme2,5 bar
Med anslutning för expansionskärlJa
Med automatisk avluftningNej
Med cirkulationspumpJa
Med dag/natt funktionJa
Med expansionskärlJa
Med manometerJa
Med påfyllnings- och avtappningssventilJa
Med tappvarmvattenberedningJa
Med tappvarmvattenprioriteringJa
Med termometerJa
Med överfyllnadsskyddJa
Modell/UtförandeGolvstående
ModulerandeNej
TappvattenanslutningÖvrigt
Vattenvolym expansionskärl14 l
Food Contact MaterialNej
REACHNej