• Auktoriserat företag / Trygg betalning
Snabba installationer / Alltid 30 % Rot-avdrag

CTC EcoZenith i255 Låg + Eco Air 614M

 • 152 847 kr

Utedel CTC EcoAir 614MCTC EcoAir 600M, en serie varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar med en effekt på 2,5-22 kW som automatiskt anpassar sig till husets effekt

Installation är endast tillgängligt i Stockholm!
Artikelnummer: 6251390 + 6203858
Leverantör: CTC

Utedel CTC EcoAir 614M

CTC EcoAir 600M, en serie varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar med en effekt på 2,5-22 kW som automatiskt anpassar sig till husets effektbehov under året. Modeller finns i 610M, 614M, 622M. CTC EcoAir 600M är en serie högeffektiva varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar som anpassar sig automatiskt till villans, fastighetens eller den mindre industrifastighetens effektbehov under året. Vid stort effektbehov ökar effekten och vid lägre varvar kompressorn ner och effekten minskar. Tack vare detta får du alltid maximal besparing.

CTC EcoAir 600M är optimerad för att på bästa sätt ta tillvara på den miljövänliga energin som finns i luften. Den överför luftens energi till värme och varmvatten och kräver inga borrhål eller slingor i marken. CTC EcoAir 600M har automatisk avfrostning som ger mer värme, mer effekt och ökad livslängd. CTC EcoAir 600M är självklart utrustad med kondensvattentråg med inbyggd värmare som standard. CTC EcoAir 600M bör alltid installeras med någon av våra inomhus- eller styrmoduler för bästa effekt. Vi rekommenderar CTC EcoZenith i360 för styrning och varmvatten. För att göra det enkelt att justera värme och varmvatten har alla våra inomhusmoduler pekskärm i färg. Inomhusmodulen CTC EcoZenith i360 har utrustats med en högeffektiv varmvattenberedning som producerar över 300 liter varmvatten. Har du extra stort varmvattenbehov kan du koppla CTC EcoAir 622M mot allt-i-ett-tanken CTC EcoZenith i555 Pro. Den har en varmvattenkapacitet på mer än 600 liter.

Vill du koppla CTC EcoAir 600M till din befintliga anläggning kompletterar du med styrmodulen CTC EcoLogic. Ett unikt styrsystem som övervakar och styr CTC’s värmepumpar, spetsvärme, bufferttank, pool, frikyla etc i upp till fyra olika värmesystem. Om energibehovet är extra stort kan upp till tio värmepumpar samköras.

 • Bästa Energiklassen A+++
 •  Ger värme ner till -22 °C och producerar upp till 65 °C vatten
 •  Varvtalsstyrd kompressor
 •  Ger upp till 80 % lägre värmekostnader
 •  Kondensvattentråg med inbyggd värmare
 •  Extremt låg ljudnivå
 •  Högsta årsverkningsgrad: 4,9 i SCOP


Innedel CTC EcoZenith i255 Låg

CTC EcoZenith i255 är en uppdatering av CTC EcoZenith i250 och har fått en ny touchdisplay och i det uppdaterade gränssnittet når du enkelt alla funktioner precis som i din smartphone. Dessutom kan du enkelt spegla displayen i din surfplatta, mobil m.m. Men viktigast av allt är att den har text i valbart språk och enkla symboler – du kan enkelt justera värme, varmvatten med mera och hämta en mängd information om driften. Inomhusmodulen får aldrig bli ett svagt kort – då spelar det ingen roll hur effektiv värmepumpen är. För CTC EcoZenith i255 har vi valt samma teknik som i bergvärmepumpen CTC EcoHeat. CTC EcoZenith i255 är byggd med en vattenbuffert som ger kompressorn bra arbetsvillkor oavsett värmesystem. På så sätt minimeras risken för knäppningar och andra oljud i ditt radiatorsystem. CTC EcoZenith i255 har många fördelar: Vad sägs om intelligent värmepumpsstyrning? Pekskärm i färg? Solanslutning? Bara för att ta några exempel.

Inomhusmodulens viktigaste funktion är att så snålt och så snabbt som möjligt producera mycket varmvatten. CTC EcoZenith i255 kommer inte att göra dig och din familj besvikna. CTC EcoZenith i255 installeras alltid med värmepumparna CTC EcoAir eller CTC EcoPart och levererar upp till 65 °C varmvatten. Tanken rymmer hela 223 liter. Du kan komplettera nu eller senare med andra energikällor. Två anslutningar finns färdiga att koppla på t.ex. solvärme, vattenmantlad kamin eller varför inte en pool? Komplettera med CTC EcoComfort tillsammans med CTC EcoPart, så får du frikyla på sommaren. Välj den höjd som passar, 1 654 eller 1 904 mm. Täckkåpa (som på bilden) är standard, men finns i fler höjder för en snyggare installation.

CTC EcoZenith i255 har också fått internetuppkoppling som standard så att du enkelt kan styra din värmepump på distans. För att passa i det smarta hemmet är CTC EcoZenith i255 också förberedd för anslutning mot Alexa, Google Home m.m. CTC EcoZenith i255 är dessutom Smartgrid-förberedd, vilket betyder att du enkelt kan koppla upp produkten mot den nordiska elbörsen och låta värmepumpen jobba som mest när elpriset är som lägst.


 •  Inbyggd värmepumpsstyrning
 •  Ny smart touch-skärm med uppdaterat gränssnitt
 •  Energibesparing upp till 80 % med en bergvärmepump
 •  Producerar upp till 65 °C varmvatten
 •  Shuntautomatik för jämn och skön värme
 •  Finns i 2 höjder
 •  All-inclusive


Teknisk data

Modell innedelCTC EcoZenith i255 Låg
Effekt15 kW
Anslutningsspänning400 - 400 V
Anslutning tillopp/returÖvrigt
Vattenvolym panna223 l
Vattenvolym tappvarmvatten5,7 l
3-fas utförandeJa
Antal värmeelement2
Bredd596 mm
Djup673 mm
Energieffektivitet vattenuppvärmning (Nwh)54 %
Energieffektivitetsklass rumsuppvärmningA++
Energieffektivitetsklass vattenuppvärmningB
Frekvens50 Hz
Höjd1649 mm
Kapslingsklass (IP)Övrigt
Max. reglertemperatur110 °C
Max. tryck tappvarmvatten10 bar
Max. tryck värme2,5 bar
Med anslutning för expansionskärlJa
Med automatisk avluftningNej
Med cirkulationspumpJa
Med dag/natt funktionJa
Med expansionskärlJa
Med manometerJa
Med påfyllnings- och avtappningssventilJa
Med tappvarmvattenberedningJa
Med tappvarmvattenprioriteringJa
Med termometerJa
Med överfyllnadsskyddJa
Modell/UtförandeGolvstående
ModulerandeNej
TappvattenanslutningÖvrigt
Vattenvolym expansionskärl14 l
Food Contact MaterialNej
REACHNej
Modell utedelCTC EcoAir 614M
Typ av köldmediumR407c
Lämplig för pooluppvärmningJa
Anslutning och styrning med flera system möjligJa
Anslutningsspänning400 V
Bredd1245 mm
Djup545 mm
Energieffektivitetsklass rumsuppvärmningA+++
Extern styrning nödvändigJa
Förfyllt köldmedium2,2 kg
Höjd1080 mm
Inbyggd mjukstartJa
Kapslingsklass (IP)IPX4
Kaskadkoppling möjligJa
Ljudnivå (vid drift) från/till51 - 61 dB(A)
Luftvolym från/till0 - 3129 m³/h
Max. arbetstryck värmebärarkrets3 bar
Med poolregleringNej
Modulerande kompressorJa
Pumptyp (systempump)Energisparande
Påfyllningsvolym köldmedium2,2 kg
Säkring (trög)13 A
Typ av regleringVäderstyrd kontrollering
Utvändig dimension anslutning värmebärarkrets28 mm
Vikt174 kg