Toalettstolar

Toalettstolar finns att köpa i olika modeller och utföranden beroende på vad du är ute efter. Något att tänka på vid valet av toalett kan vara hur stor yta du har, vart toaletten ska placeras och vad du vill få plats med i resterande del av ditt badrum. Det finns allt från vägghängda toaletter, golvstående toaletter och toaletter med S eller P vattenlås. Skillnaden på de olika vattenlåsen i toaletten är att S vattenlås är till för avlopp som är i golv, medan P vattenlås i toaletten menas med att avloppet kommer från vägg. Toalettstolarna levereras oftast med en tillhörande sits. Se till att läsa produktbeskrivningen för att se om sitsen ingår eller ej.

Vad är skillnaden mellan de olika sitsarna?

En mjuksits är det vanligaste som medföljer vid köp av toalettstol och är en enklare variant av en toalettsits. Det finns bland annat sitser med softclose funktion vilket gör att din toalettsits alltid stängs mjukt och tyst. Med hjälp av en Quickrelease kan du med två enkla knapptryck snabbt ta bort din toalettsits från toalettstolen för enklare rengöring. Denna finns också i kombination med softclose. Tänk på att välja rätt toalettsits till din toalettstol.

WC-fixtur och spolknappar, vad är det?

En WC-fixtur ska du använda om du ska ha en vägghängd toalett. Det är alltså en ställning som toaletten hänger på som ofta installeras vid renovering av ett badrum. Spolknappen till en Wc-fixtur fungerar på samma sätt som en vanlig toalettstol men här finns en mängd olika färger, former samt utföranden. Spolknappen finns i plast, metall samt censorstyrd att välja mellan.

Vad är Ifö Clean och Gustavsberg Ceramic plus?

Det är ytbehandlingar för att göra det enklare att hålla toaletten ren från smuts. Behandlingen gör att smutsen inte fastnar på samma sätt. Ifö levererar alltid sina toaletter med sin Ifö Clean och hos Gustavsberg går det att välja med eller utan Ceramic plus vilket står i produktbeskrivningen.

Toalett för lim-/skruvmontage, vad innebär det?

I dag limmas nästan alla toaletter som står på golvet. Det är för att minska risken för en vattenskada i golvet. Vid limning av en toalett så används ett våtrumsbaserat silikonlim, efter limningen bör du vänta 24 timmar innan användning.

Kan man byta och installera en toalettstol själv?

Ja, men vi rekommenderar att ni tar kontakt med en rörmokare för en säker installation för att arbetet ska bli enligt reglerna inom branschen.

Snabboffert! Hittar du inte vad du söker?

Hos oss på Badhemma.se har vi dig som kund i fokus gällande kvalité på service och produkter. Hittar du inte din produkt kan du nyttja vår SNABBOFFERT där du enkelt kan meddela oss vad du eftersöker.

 

Läs mer

Produkter

Handla

Information